PARKEERKOSTEN IN KROATIË

Op deze website vindt u informatie over parkeerkosten in Kroatië en het innen van onbetaalde parkeergelden door Kroatische parkeerbedrijven bij (Nederlandse) kentekenhouders. 

Het moderne leven is ondenkbaar zonder auto's, campers of vrachtwagens. Kroatië groeit in populariteit als vakantieland om met de auto te bezoeken. Vanuit de hele wereld en met name Europa bezoeken jaarlijks honderdduizenden toeristen het populaire vakantieland. Jaarlijks reizen tienduizenden (Nederlandse) toeristen met de auto naar Kroatië om te genieten van de sfeervolle steden en het prachtige landschap. 

Toeristen die met de auto op vakantie gaan, worden steeds vaker met parkeerkosten geconfronteerd. In de grote steden van Kroatië is het parkeerbeleid intussen grotendeels hetzelfde als in Nederland. Dat wil zeggen dat er veel 'betaald parkeren' zones zijn. Een beperkt aantal parkeerplaatsen, vooral in steden en grotere gebieden, heeft deze noodzaak gecreëerd. 

Het parkeertarief wordt betaald door ter plaatse een parkeerkaart te kopen. De bestuurder moet het gekochte parkeerkaartje op een zichtbare plaats tonen. Op met name openbare parkeerterreinen, stadspleinen en straten wordt het parkeergeld niet altijd betaald. De (lokale) overheden in Kroatië doen er alles aan om onbetaald parkeren tegen te gaan. Om die reden hebben zij het parkeerbeheer ondergebracht bij gespecialiseerde Kroatische parkeerbedrijven. 

Elk jaar lijden deze parkeerbeheerders aanzienlijke schade vanwege parkeerders die geen parkeergeld betalen. Om deze ongewenste gang van zaken een halt toe te roepen, zijn de parkeerbeheerders met hulp van gespecialiseerde advocatenkantoren door heel Europa begonnen met het innen van onbetaalde parkeergelden. 

Indien u een brief heeft ontvangen met het verzoek tot betaling van onbetaalde parkeerkosten in Kroatië en daarover een vraag heeft, dan kunt u het antwoord mogelijk vinden bij veelgestelde vragen

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info