OVERZICHT ACTUELE ITEMS

Municipal Court in Pula-Pola, 13 september 2019

Op 13 september 2019 heeft een Kroatische rechter geoordeeld in een zaak met een Nederlandse parkeerder. De parkeerbeheerder Pula Parking is door de rechter volledig in het gelijk gesteld. 

De rechter in Kroatië heeft geoordeeld dat de Nederlandse parkeerder het parkeergeld alsnog verschuldigd is. De rechter veroordeelde de Nederlandse parkeerder om aan de parkeerbeheerder een bedrag te betalen voor het gebruiken van de parkeerplaats en de wettelijke (vertragings)rente. Daarnaast is de parkeerder de proceskosten verschuldigd. In totaal moest de parkeerder 10.937,50 Kuna betalen, wat omgerekend ongeveer € 1.445,-- is.

De Nederlandse parkeerder was op 28 juli 2016 niet in het bezit van een geldige uur- of dagkaart. Als gevolg daarvan is door de bevoegde medewerker van Pula Parking een dagkaart uitgegeven om de parkeerder alsnog de mogelijkheid te bieden om het parkeergeld te voldoen. Deze dagkaart is – met bijgevoegd betalingsbevel – onder de ruitenwisser van de voorruit van het voertuig geplaatst. Dit is schriftelijk en fotografisch gedocumenteerd door de medewerker van Pula Parking.

Aangezien de Nederlandse parkeerder de dagkaart niet heeft voldaan en dus niet heeft betaald voor de gebruikte parkeerdienst, heeft de Kroatische rechter de vordering van Pula Parking toegewezen. De toewijzing van de vordering is gebaseerd op Kroatische wet- en regelgeving. De rechter is tevens van oordeel dat in deze zaak de parkeerder niet beschermd wordt door Europees recht. De zaak is vergelijkbaar met uw zaak. 

Klik hier voor de volledige originele uitspraak, alsmede de Engelse vertaling.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info